Λογοθεραπεία Ενηλίκων

 
Η λογοθεραπεία είναι ένας επιστημονικός κλάδος που έχει πολλές εφαρμογές σε ενήλικα άτομα καθώς διάφορες αιτίες μπορούν να προκαλέσουν ξαφνική δυσκολία στην ομιλία, τον λόγο, την φωνή και την σίτιση.

Ατυχήματα που προκαλούν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, εγκεφαλίτιδες, άνοια, νόσος Alzheimer, όγκοι, μεταχειρουργικές συνέπειες, ,πολύποδες και όζοι φωνητικών χορδών, ολική λαρυγγεκτομή, απώλεια ακοής, τραυλισμός και άλλα είναι μερικές από τις αιτίες που οδηγούν τον ενήλικα ασθενή στο κέντρο λογοθεραπείας.

Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις ενηλίκων που παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα για την αποκατάσταση διαταραχών άρθρωσης ή μαθησιακών δυσκολιών που δεν είχαν δουλευτεί σε παιδική ηλικία.

Οι θεραπευτικές τεχνικές που εφαρμόζονται σε ενήλικες ασθενείς είναι εξειδικευμένες και ο λογοθεραπευτής που τους παρακολουθεί έχει εξειδικευμένες γνώσεις και κλινική εμπειρία αντίστοιχα. Είναι λίγοι σε αριθμό οι λογοθεραπευτές που γνωρίζουν να δουλεύουν με ενήλικες ασθενείς και επιλέγουν αυτή την ειδίκευση.

Ορολογία Παθολογιών Ενηλίκων

  • Διαταραχές Λόγου (Αφασία) και Διαταραχές Γραφής & Ανάγνωσης
  • Διαταραχές Ομιλίας (Δυσαρθρία)
  • Διαταραχές Φωνής (Δυσφωνία)
  • Βαρηκοΐα, Κώφωση
  • Διαταραχές ροής της Ομιλίας (Τραυλισμός, Ταχυλαλία)
 
 
 
 

Λογοθεραπεία Για Παιδιά & Ενήλικες | Πρότυπο Ειδικό Κέντρο Ιλίου

 
Τηλέφωνο 2102690596
 
Κινητό τηλέφωνο 6909205808
 
Φαξ 2102690596
 
 
 
 
 
 
 
Tο κέντρο μας είναι Φιλικό για άτομα με κινητικες δυσκολίες καθώς υπάρχουν ράμπα εισόδου, ασανσέρ και τουαλέτα ΑΜΕΑ.